Finančná správa a colníci zatkli pri mega akcii 21 ľudí

02.06.2014 Rožňava

Bratislava 1. júna (TASR) - Kriminalisti finančnej správy a colníci dnes rozbehli veľký záťah proti podozrivým z daňových podvodov. Z 21 zatknutých sú už trinásti obvinení. Informuje o tom spravodajský web čas.sk.

Akcia podľa portálu prebehla v Rožňave a jej okolí a patrí medzi najväčšie v histórii Kriminálneho úradu finančnej správy a colníkov, zúčastnila sa jej približne stovka špecialistov.

Spravodajský portál ďalej uvádza, že v kauze zameranej na podozrivých z daňových podvodov je kľúčovou firma z rožňavského regiónu. Jej majitelia, zamestnanci a spolupracovníci sú podľa webu čas.sk podozriví, že z Poľska dovážali na Slovensko minerálne oleje, ktoré sa u nás používali do motorových vozidiel. Tieto oleje sú v krajine našich severných susedov lacnejšie ako na Slovensku, upozornil web. Ďalej uvádza, že počas záťahu zhabali približne 200.000 litrov minerálnych olejov.

Finančná správa zatiaľ neposkytla žiadne informácie. "V súčasnom štádiu nie je možné poskytnúť o prípade informácie," povedala pre portál hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková.
 

Vyberte región